Håll dig uppdaterad med nya produkter och lanseringar på III HOME. Unika produkter gjorda med kärlek.

Search

III HOME

Det började med en tanke, som så mycket annat.

Metaller har legat oss varmt om hjärtat under en längre tid. Johan har arbetat med metaller i olika sammanhang de senaste 20 åren. Till att börja med som svetsare, sen som Svetsutbildare. Efter det som kontrollant av svetsade produkter och övervakare av svetsare på tredjepartsbolag. För att i dagsläget driva egen konsultverksamhet och granska svetsande verksamheter och andra inriktningar utifrån produktkrav och ledningssystem så som ISO 9001, ISO 14001 och svetsstandarder.

Covid-19 innebar färre resor för Johans del, då han normalt sett besöker företag över hela Sverige, Norge och Danmark. Lika mycket arbete då besöken fick ske digitalt istället, men mindre dötid på hotellrum och flygplatser. Så med mer kreativ tid hemma, fanns det tid att skapa nya projekt.

Från idé till utförande

Med stor erfarenhet om hur metaller uppför sig och hur de kan sammanfogas med fokus på kvalité, började Johan med det som Corten är känt för: Trädgårdsutsmyckning och offentliga miljöer. Detta skedde sommaren 2020. Men här kommer Anna in i bilden. Anna undrade varför jag inte gjorde inredningsdetaljer i Corten istället.

Detta gjorde att i oktober 2020 togs de första prototyperna för III HOME fram. Efter det gicks det snabbt! Självklart inte utan problem och mycket frustration samt svett. Problemen har vi lyckats överkomma genom att arbetar på kvällar/nätter och helger. Nu har vi ungefär 70 olika artiklar i vårt sortiment, men ambitionen är att åtminstone tredubbla dem under 2021/2022.

Ett nytt sätt att se på corten

  • Vi gör det ingen gjort tidigare, vi tar in Corten i hemmet.
  • Vi skapar nya former för nya användningsområden
  • Vi skapar lyster och värme genom att lacka Corten, så att det inte missfärgar eller smutsar ner. Här är vi unika.
  • Vi kombinerar Corten med rostfritt och skapar därigenom kontraster som belyser värmen ännu mer. Här är vi unika!- Produktionen sker i Skåne, så vi håller oss i Sverige!

Slutresultatet är vi otroligt stolta över – oavsett hur mycket kärlek eller frustration som ligger bakom processen. Med inspiration av brytningen mellan hav och land, hämtas kraften att skapa dekorativa föremål som vi vill ska värma våra hem.

Med stark förankring i den skånska myllan och en amper influens från den Norska kusten med dess fjordar, letar vi efter de fyra elementen – jord, luft, eld och vatten – för att ge en helhet till våra skapelser.

Vår största förhoppning är att ni ser vår kärlek i våra produkter och låter er omfamnas av dom.

vi är tillgängliga. Intresserad av samarbete?
Kom i kontakt med oss
.

X